Autoinsinöörit keskittyköön autoihin – Eficode hoitaa ohjelmistotuotannon ympäristöt

Valmet Automotive tarjoaa palveluita autoteollisuuden projektien jok’ikiseen vaiheeseen. Uudessakaupungissa osataan suunnitella kokonaan uusia automalleja ja rakentaa Mercedes-Benzejä, mutta ohjelmistotuotannon ympäristöissä luotetaan Eficoden osaamiseen.

valmet-automotive-logo

Valmet Automotiven henkilökunnasta ja alihankkijoista satakunta työskentelee ohjelmistokehityksen parissa. Siksi ohjelmistokehityksessä tarvittavien työkalujen kanssa tuhrautuneesta ajasta summautuu ajan kanssa iso menoerä. Ohjelmistokehittäjätkin keskittyisivät sata lasissa mieluiten itse ohjelmistokehitykseen; kehitysinfran säätämisestä on vain haittaa tuloksen tekemiselle.

Hyvät työkalut käyttöön

Tavoitteena Valmet Automotivella oli modernisoida ohjelmistokehitystä ja vapauttaa aikaa ympäristöjen ylläpidosta aivan ytimessä olevaan tekemiseen. Tähän päästäisiin selkeyttämällä vaatimustenhallintaa, keskittämällä ajantasainen dokumentaatio yhteen paikkaan ja ottamalla käyttöön fiksu versionhallinnan järjestelmä.

Sopivimmaksi ratkaisuksi valikoitui monessa liemessä keitetty tehopaketti: Atlassian JIRA vaatimustenhallintaan, Atlassian Confluence wikiksi ja Apache Subversion (SVN) versionhallintaan.

”Kun meillä on käytössä oma JIRA ja Confluence, meidän ei tarvitse olla palvelukumppanimme yhteistyöalustan varassa. Useamman kuin yhden ohjelmistokehittäjän projekteissa tämä tarkoittaa sitä, että meidän ei tarvitse seilata yhteistyöalustojen välillä. Koska kumppanimme käyttävät meidän JIRAamme, he voivat kommunikoida keskenään, ja ongelmat saadaan ratkaistua nopeammin. Tämä projekti vapauttaa myös rahallisia resursseja, kun meidän ei tarvitse vuokrata käyttäjätilejä kumppanimme kollaboraatiopalveluista.”

Christopher Scicluna, Project Manager, IT Applications & Infrastructure
Valmet Automotive

Huoli pois ohjelmistotuotannon ympäristöistä

Eficodelaiset ryhtyivät Valmet Automotiven ohjelmistotuotannon modernisointiin kartuttamalla tarpeet ja asentamalla ympäristöön kuuluvat työkalut. Ympäristö pääsi heti kehittäjien käyttöön, ja tiivis yhteistyömme jatkuu.

Toimittamamme palvelu toimii Software as a Service -mallilla. Niinpä Valmet Automotivella ei tarvitse huolehtia ympäristön ylläpidosta. Eficoden tiimi hoitaa kokonaisuuden monitoroinnin, päivittämisen ja korjaukset. Samoin huolta pidetään lisensseistä ja servereiden ylläpidosta.

Toimistoajan tukivalmius takaa sen, että työtä hidastavista ongelmista päästään nopeasti yli. Kun ympäristöön kaivataan muutoksia, esimerkiksi tuki suuremmalle käyttäjämäärälle, Eficode pistää tapahtumaan.

”Eficoden tiimi on ollut todella tehokas ja ratkaissut eteen tulevat ongelmat nopeasti . Kaikki kehitystyö on tehty ammattimaisesti, ja meillä on nyt käsissämme erittäin luotettava tuote.”

Christopher Scicluna, Project Manager, IT Applications & Infrastructure
Valmet Automotive

Lue lisää

Peliresepti siirtyy liukkaasti laitteisiin automaation avulla.

Lue

Suhdekartta tuo yritysyhteydet esiin havainnollistavalla tavalla.

Lue